Cafea turceasca 100 g Suntat

602 Vizualizari
2 recenzii

15.89lei

Cuvantul cafea provine din arabescul ‘kahva’ și trece în limba turca sub denumirea de ‘kahve’, iar comerciantii olandezi denumesc aceasta bautura ‘koffie’ unde raspandesc acest termen in intreaga lume.

Cafeaua turceasca a fost adaugata pe lista patrimoniului cultural de UNESCO de acum cativa ani.

Sarbatorim pe data de 5 decembrie, aniversarea deciziei UNESCO, ca Ziua Mondiala a Cafelei Turcesti.

Disponibilitate:15 în stoc

EAN: N/A SKU: 78037 Categorii

Descriere produs

Cafeaua turceasca nu este o bautura care se bea la nimereala, ci este o bautura rituala.

De obicei, se consuma dupa masa. In zilele speciale oaspetii sunt serviti neaparat cu cafea. Totodata se sugereaza ca apa servita langa cafea face parte din acest ritual de ospitalitate.

Se spune ca, atunci cand oaspetelui i-a fost servita cafea cu apa, iar oaspetele daca a servit mai intai cafeaua acesta este satul, iar daca a servit mai intai apa acestuia ii este foame. Pentru oaspetii care consumau mai intai apa se pregatea masa. Insa cu toate acestea, desigur, motivul principal pentru care se incepea consumarea cafelei prin bautul apei era curațarea limbii și a gatului de alimentele și lichidele consumate inainte, oferind posibilitatea unei savurari mai bune a cafelei.

Datorita tehnicii de pregatit cafeaua turceasca are caracteristici care o deosebesc de celelalte cafele. Deoarece zatul se lasa la fundul ibricului singur, cafeaua turceasca este singura cafea din intreaga lume care se serveste fara sa se strecoare zatul.

101010%20Cafea%20turceasca%20macinata%20100%20g%20Sebahat%20v4 BazaarIstanbul

In plus, spuma cafelei turcesti nu creeaza doar eleganta in prezentare. In acelasi timp, spuma formeaza un strat pe cafea, permitand cafelei sa ramana calda mai mult timp. Adica cu cat spuma este mai densa, cu atat cafeaua va ramane calda mai mult timp. Intrucat ceasca de cafea turceasca este subtire și mica, cafeaua se racește mai greu.

Cafeaua turceasca este recunoscuta pentru modul in care este preparata. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte! Cafeaua este intotdeauna servita in cesti.

101010%20Cafea%20turceasca%20macinata%20100%20g%20Sebahat%20v3 BazaarIstanbul

Ingrediente: cafea macinata. Contine: cafeina 2% max. Cantitate: 100 g.

Cafeaua turceasca nu este o bautura care se bea la nimereala, ci este o bautura rituala.

De obicei, se consuma dupa masa. In zilele speciale oaspetii sunt serviti neaparat cu cafea. Totodata se sugereaza ca apa servita langa cafea face parte din acest ritual de ospitalitate.

Se spune ca, atunci cand oaspetelui i-a fost servita cafea cu apa, iar oaspetele daca a servit mai intai cafeaua acesta este satul, iar daca a servit mai intai apa acestuia ii este foame. Pentru oaspetii care consumau mai intai apa se pregatea masa. Insa cu toate acestea, desigur, motivul principal pentru care se incepea consumarea cafelei prin bautul apei era curațarea limbii și a gatului de alimentele și lichidele consumate inainte, oferind posibilitatea unei savurari mai bune a cafelei.

Datorita tehnicii de pregatit cafeaua turceasca are caracteristici care o deosebesc de celelalte cafele. Deoarece zatul se lasa la fundul ibricului singur, cafeaua turceasca este singura cafea din intreaga lume care se serveste fara sa se strecoare zatul.

101010%20Cafea%20turceasca%20macinata%20100%20g%20Sebahat%20v4 BazaarIstanbul

In plus, spuma cafelei turcesti nu creeaza doar eleganta in prezentare. In acelasi timp, spuma formeaza un strat pe cafea, permitand cafelei sa ramana calda mai mult timp. Adica cu cat spuma este mai densa, cu atat cafeaua va ramane calda mai mult timp. Intrucat ceasca de cafea turceasca este subtire și mica, cafeaua se racește mai greu.

Cafeaua turceasca este recunoscuta pentru modul in care este preparata. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte! Cafeaua este intotdeauna servita in cesti.

101010%20Cafea%20turceasca%20macinata%20100%20g%20Sebahat%20v3 BazaarIstanbul

Ingrediente: cafea macinata. Contine: cafeina 2% max. Cantitate: 100 g.

• 1 ceasca cu apa • 1 lingura de cafea • 1/8 lingurita de cardamom macinat • zahar (optional)

Modul de preparare:

Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma.

Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta.

Savurati cu placere!
• 1 ceasca cu apa • 1 lingura de cafea • 1/8 lingurita de cardamom macinat • zahar (optional)

Modul de preparare:

Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma.

Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta.

Savurati cu placere!

Greutate012 kg

2 recenzii pentru Cafea turceasca 100 g Suntat

  1. Tosu Camelia (proprietar verificat)

  2. EUGENIA MARZESCU (proprietar verificat)

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe produse de la acest comerciant

Inapoi sus