-15% REDUS

Ceainic din cupru gravat manual pentru ceai turcesc

551 Vizualizari

425.00lei

Ceainic turcesc din cupru, gravat manual, format din 2 piese, cu capacitate de 1.900 kg si respectiv 850 g.

Descriere produs

Ceainic turcesc din cupru, gravat manual, format din 2 piese, cu capacitate de 1.900 kg si respectiv 850 g.

  Cele doua vase se pot folosi impreuna, suprapuse, procedura specifica pentru prepararea ceaiului turcesc sau separat, fiecare avand capac propriu. Pe interior au o pelicula extrem de subtire de staniu pentru prevenirea oxidarii. Unele vase din cupru nu au aceeasta pelicula din staniu ceea ce este de asemenea foarte bine.

Beneficiile apei pastrate in vase din cupru:

Detoxifica rinichii si tractul gastro-intestinal, reduce actiunea radicalilor liberi asupra tesuturilor, prevenind astfel imbatranirea lor, recomandata persoanelor cu vitiligo deoarece ajuta la producerea melaninei, excelent tonic pentru splina, ficat si sistemul limfatic, ajuta la digestie, stimuleaza activitatea cerebrala, ajuta la absorbtia fierului in sange reducand anemia, regleaza tensiunea arteriala si functionarea glandei tiroide, ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, creste potenta, puternic antioxidant, intareste sistemul imunitar.



Se pot curata cu o felie de lamaie si cu sare fina sau mult mai usor si bine, cu solutie speciala de la Sano- Multimetal.

Cum preparam ceaiul negru?
Ceaiul este o bautura pe care o putem considera cel mai mare combustibil al oamenilor care traiesc in toate regiunile Turciei, in special in regiunea Marii Negre si Anatolia. Prin urmare, cand se spune cuvantul ceai si apa curgatoare se opreste, toata lumea devine atenta. Pentru ca atunci cand te trezesti dimineata, cand servesti micul dejun, chiar si dupa micul dejun bei ceai. Cand te duci la serviciu, iti iei mai intai ceaiul si incet, incet vine timpul pentru pranz. Servim masa dupa care iar vine randul ceaiului. (Si inca nu am adus vorba de ceaiul five o’clock. Dar seara? Acasa se prepara ceaiul, iar pe masa se pregateste cate ceva de rontait. Pana nu vine ceaiul nimeni nu se atinge de nimic, caci nimic nu e la fel de gustos fara ceai. Desi problema este atat de grava si de serioasa, cand ceaiul este atat de important pentru noi, atunci sa raspundem la intrebarea care va adauga aroma acelor ore de ceai si nu ne va lasa sa consumam ceai la plic; sa vedem cum preparam ceaiul. Ascultati cu atentie: Cum se prepara ceaiul?

Ochii sunt asupra noastra, va vom spune pas cu pas cum sa preparati ceai bun.
Ingredientele de care avem nevoie: ceainic, apa, ceai negru si zahar Incepem prin a ne asigura ca ceainicul nostru este curat. Nu ne va fi posibil sa preparam un ceai foarte
bun in ceainicul care contine depuneri de calcar. De asemenea, este important sa folosim apa potabila, nu apa de la robinet. Umplem fundul ceainicului cu 2/3 apa potabila si il pozitionam (asezam) pe aragaz (arzator). Cand apa fierbe, daca punem ceai amestecat (ceai Ceylon si ceai autentic) in ceainic, atunci adaugam aproximativ 7-8 lingurite de ceai. Daca folosim doar ceai din Ceylon, vor fi suficiente 5 lingurite. Daca vom folosi doar ceai turcesc pur, adaugam aproximativ 10 lingurite de desert. Aici vom avea o mica sugestie: adaugam 1 lingurita de zahar in ceainic. Zaharul pe care il vom lasa fara amestecare (fara sa il amestecam) ne va ajuta sa luam amaraciunea ceaiului.

Dupa ce fierbe apa, turnam apa ramasa la fierbere timp de cel putin 2 minute, lasand 1 deget liber deasupra ceainicului cu esenta si umplem din nou fundul ceainicului cu apa de baut. Trebuie sa fim atenti la viteza de fierbere a apei; pana acum nu ne-am preocupat de viteza de fierbere a apei, dar acum trebuie sa ne preocupam. Pastram ceaiul pe aragaz la foc mediu pana cand apa fierbe. Daca credeti ca ceaiul este gata sa fie servit dupa ce fierbe apa, va inselati. Faza de preparare si infrumusetare a ceaiului abia acum incepe. Lasam ceaiul sa se infuzeze incet pe aragaz la foc redus. De unde stim cand este infuzat ceaiul? Cel mai bun mod de a verifica fierberea ceaiului, pe care l-am lasat sa fiarba 5 sau 6 minute; lasam sa
fierba la foc mic, dupa scoateti capacul superior al ceainicului si verificati daca ceaiul s-a lasat. Daca pe suprafata plutesc bucati de ceai, acestea inca nu e gata. Cand nu vedem frunzele de ceai plutind pe suprafata ceaiului, intelegem ca ceaiul este complet preparat. Deoarece ceaiul si-a absorbit complet apa, a fost facut cum trebuie si frunzele de ceai s-au
lasat pana la fundul ceainicului. Adesea, dupa ce ceaiul este fiert si preparat, se face greseala de a lua ceainicul de pe aragaz. Fierberea ar trebui continuata, deoarece ceaiul de pe ceainic este intens si trebuie supravegheat, iar cu cat apa fierbe mai mult, cu atat ceaiul va fi mai clar. Intre timp, aragazul este intotdeauna la focul cel mai mic. Cum se serveste ceaiul, cum se face ceai rosu aprins? In primul rand, in timp ce serviti ceaiul, 1/3 din ceai este turnat peste paharul cu talie subtire, numita si ceasca ajda. Aproximativ 1,5 degete de pahar sunt umplute cu ceai esenta. Daca ne place ceaiul mai intens, il putem prepara cu mai multa infuzie. Aceasta corespunde unui raport de aproximativ 2,5 degete. Apoi se adauga apa fierbinte in vasul cu esenta, din apa de dedesubt din ceainic. Ceaiul pe care il cunoastem si il auzim sub numele de ceai rosu aprins, precum sangele iepurelui este ceaiul in care culoarea sa este un rosu intens. Deci, cu alte cuvinte este un ceai bine infuzat. Un ceai bine preparat infuzat nu este usor de obtinut, nu se prepara cu o culoare deschisa, ci are o culoare rosu
aprins. Iata ceaiul nostru turcesc este gata. Il puteti consuma cu sau fara zahar.
Sa nu uitam sa il savuram cu prajituri, gustari si fructele.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceainic din cupru gravat manual pentru ceai turcesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus