-30% REDUS

Ceai Negru Turcesc, Caykur Filiz

851 Vizualizari
4 recenzii
Vandut de: BazaarIstanbul

39.79lei78.48lei

🚚 Livrare de la 19 lei din 29 noiembrie
EAN: N/A SKU: CNCF 1 Categorii

Descriere produs

Ceai negru turcesc, gust autentic

Unul dintre cele mai populare ceaiuri ale noastre: Filiz Çay. Doar cele mai delicate, cele mai tinere frunze din planta de ceai sunt selectate și prelucrate cu atenție pentru a fi utilizate în acest ceai. Nu conține aditivi și este un răsfăț pentru orice ocazie.

filiz cay bazaaristanbul BazaarIstanbul

Chiar și după o masă de seară, digestibilitatea acestui ceai înseamnă că este ușor de savurat și le va oferi băutorilor de ceai un factor de bine, în conformitate cu motto-ul „unde este ceai, există bucurie”.

Cum să faci un ceai turcesc bun?

Ceai – Există mai multe mărci de ceai negru turcesc. Çaykur este cea mai veche companie care produce ceai în Turcia. Există, de asemenea, și cele mai tinere și la fel de reușite precum Doğuș. Indiferent de marca pe care o obțin, verific întotdeauna anul de producție. Ceaiul bine ambalat expiră în medie după doi ani. Alegerea mea este ceaiul din estul Mării Negre, cu aromă de bergamotă.

Apa – Utilizarea apei de bună calitate este esențială. Trebuie să fie moale, totuși, apă de izvor. Apa de băut îmbuteliată este cea mai sigură alegere pentru a evita creta sau clorura.

Ghivece – Ceainicul turcesc vine în două bucăți: vasul de jos din metal pentru apă și cel mai mic blat pentru ceai. Piesa de sus joacă un rol important în acest proces. Prin urmare, trebuie să fie cel mai bun material pentru ocazie, care este porțelanul.

Porție – cantitatea de apă este măsurată aproximativ, dar pentru ceai puteți folosi această regulă: o lingură de deșert plină cu ceai de persoană.

Făcând ceaiul – Adăugați ceaiul în partea superioară și puneți apă să fiarbă în partea inferioară a ceainicului. Când apa fierbe, adăugați unele în vasul de sus, reduceți focul la minimum și așteptați 10-15 minute înainte de a servi.

ceai turcesc bazaarisatnbul BazaarIstanbul

Istoria ceaiului turcesc

În mod surprinzător, în comparație cu istoria de mii de ani a ceaiului, ceaiul turcesc este relativ tânăr. Unele surse menționează că turcii au tranzacționat și consumat ceai încă din 400 î.C., dar cert este că ceaiul a devenit comun în Turcia încă din anii 1900.

Prima încercare de cultivare a ceaiului pe pământ turcesc a avut loc în Bursa între 1888 și 1892. Nu a reușit să creeze o parte din țara aceasta inadecvată ecologică pentru cultivarea ceaiului. În 1924, parlamentul a adoptat o lege privind cultivarea ceaiului în regiunea Mării Negre. La sfârșitul anilor 30, 70 de tone de semințe de ceai negru și să importe din Georgia pentru o creștere din regiune. În 1940, o lege suplimentară îngrijește sprijinea fermierii și protejează drepturile pentru un sporit cultivarea ceaiului în regiune. Astăzi, 767 de milioane de metri terenuri sunt folosite pentru cultivarea ceaiului și este o ceai de-a doua cea mai consumată băutură turcească, după apă..

Specificatii

Greutate Nu se aplică
Brand

Tip Produs

4 recenzii pentru Ceai Negru Turcesc, Caykur Filiz

  1. Teodoru Florin (proprietar verificat)

    Un ceai negru de o calitate foarte buna. Comanda a ajuns foarte repede

  2. Santa Florentina (proprietar verificat)

    Multumesc, comanda a ajuns repede
    calitate si promptitudine

  3. Florentina Santa (proprietar verificat)

  4. Mona D.

    Daca doriti un gust autentic turcesc, BazaarIstanbul este raspunsul.
    Ma bucurc ca am cumparat aceste ceai de aici. Nu se compara cu cel cumparat de pe emag

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus