-34% REDUS

Ceai Negru Turcesc cu aroma Bergomat, Dogus, Frunze, 125 gr

786 Vizualizari
6 recenzii
Vandut de: BazaarIstanbul

22.78lei

🚚 Livrare de la 19 lei din 29 noiembrie
EAN: 8690719011071 SKU: BZR CNTDB011071 Categorii

Descriere produs

Cum să faci un ceai turcesc bun?

Ceai – Există mai multe mărci de ceai turcesc. Çaykur este cea mai veche companie care produce ceai în Turcia. Există, de asemenea, și cele mai tinere și la fel de reușite precum Doğuș. Indiferent de marca pe care o obțin, verific întotdeauna anul de producție. Ceaiul bine ambalat expiră în medie după doi ani. Alegerea mea este ceaiul din estul Mării Negre, cu aromă de bergamotă.

Apa – Utilizarea apei de bună calitate este esențială. Trebuie să fie moale, totuși, apă de izvor. Apa de băut îmbuteliată este cea mai sigură alegere pentru a evita creta sau clorura.

Ghivece – Ceainicul turcesc vine în două bucăți: vasul de jos din metal pentru apă și cel mai mic blat pentru ceai. Piesa de sus joacă un rol important în acest proces. Prin urmare, trebuie să fie cel mai bun material pentru ocazie, care este porțelanul.

Porție – cantitatea de apă este măsurată aproximativ, dar pentru ceai puteți folosi această regulă: o lingură de deșert plină cu ceai de persoană.

Făcând ceaiul – Adăugați ceaiul în partea superioară și puneți apă să fiarbă în partea inferioară a ceainicului. Când apa fierbe, adăugați unele în vasul de sus, reduceți focul la minimum și așteptați 10-15 minute înainte de a servi.

Istoria ceaiului turcesc

În mod surprinzător, în comparație cu istoria de mii de ani a ceaiului, ceaiul turcesc este relativ tânăr. Unele surse menționează că turcii au tranzacționat și consumat ceai încă din 400 î.C., dar cert este că ceaiul a devenit comun în Turcia încă din anii 1900.

Prima încercare de cultivare a ceaiului pe pământ turcesc a avut loc în Bursa între 1888 și 1892. Nu a reușit să creeze o parte din țara aceasta inadecvată ecologică pentru cultivarea ceaiului. În 1924, parlamentul a adoptat o lege privind cultivarea ceaiului în regiunea Mării Negre. La sfârșitul anilor 30, 70 de tone de semințe de ceai negru și să importe din Georgia pentru o creștere din regiune. În 1940, o lege suplimentară îngrijește sprijinea fermierii și protejează drepturile pentru un sporit cultivarea ceaiului în regiune. Astăzi, 767 de milioane de metri terenuri sunt folosite pentru cultivarea ceaiului și este o ceai de-a doua cea mai consumată băutură turcească, după apă.

Brand

Greutate

Tip Produs

6 recenzii pentru Ceai Negru Turcesc cu aroma Bergomat, Dogus, Frunze, 125 gr

  1. marincretan3 (proprietar verificat)

    Ceai Negru Turcesc cu aroma Bergomat, Dogus, Frunze, 125 gr – este un ceai deosebit cu aroma concentrata de bergomat.Este un ceai care iti face ziua mai frumoasa !
    5* sau 10+

  2. marincretan3 (proprietar verificat)

    FIRMA BAZAARISTANBUL FIRMA SERIOASA CU PRODUSE PREMIUM DE CEA MAI BUNA CALITATE !
    ARE CEL MAI BUN CEAI , CAFEA , DULCIURI , ETC.
    PRODUSELE COMANDATE AU FOST AMBALATE CUM TREBUIE SI DE O CALITATE DEOSEBITA !
    5* SAU 10+

  3. Vlad

    excelent

  4. Tiganila Florin (proprietar verificat)

    Un ceai foarte bun, aroma deosebita. Despre Bazaar…superlativ, vom mai colabora cu siguranta!

  5. Teodoru Florin (proprietar verificat)

    Un ceai negru cu aroma de bergamota…Yummy. Despre Bazaar…numai cuvinte de lauda si produse excelente

  6. Alexandra R.

    Ador produsele Bazaaristanbul.
    Au ce-a mai buna calitate si sunt autentice.
    Au fost mereu promti la comenzi si profsionisti

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus